Na jaře je období čištění. V přírodě (aniž bychom to nějak ovlivnili) rostou byliny, které čistí (aniž by jim to někdo říkal). Prostě to tak je, všechno do sebe přirozeně zapadá.
Brzy na jaře si můžeme pročistit ledviny, játra, krev.
Jarní byliny jsou převážně hořké (i saláty jsou hořké). Tyto byliny, ačkoliv nám třeba nemusí chutnat, je vhodné v tomto období jíst. Pročistí se nám tak tělo od nahromaděných toxických látek (éčka, pesticidy, aromatizováno, přibarveno, dochuceno...).
Jedná se o kopřivy, pampeliškové listy a spousta jiných.
Na internetu si na toto téma můžete vyhledat hodně článků. Je možné si také koupit připravený bylinkový čistící čaj rovnou v lékárně. Na čistých místech, daleko od silnice, si můžete natrhat mladé kopřivy a dělat si špenát. O velikonocích se dělá nádivka. Kopřivy se používají mladé, později ztrácí své léčebné účinky.
Na louce si můžete natrhat lístečky pampelišky (ještě než začne kvést), z ní si pak dělat salát. Můžete tam přidat nějakou sedmikrásku, jestli někde kvete. Jestli víte, kde roste medvědí česnek, tak i ten do salátu přidejte. To všechno trvá 3-4 týdny, protože všechno rychle vyroste, vykvete, no a pak už je toto období pryč.
Věřím, že i tato stránka vám pomohla k pochopení vašeho vnitřního lesa a k SESTAVENÍ VAŠEHO PLÁNU.