Cesta duchovního růstu k PROBUZENÍ

Proč chcete být štíhlí

06.06.2012 12:15

Chci být štíhlá!!! takto zoufale křičí duše mnohých z vás.

Proč? Proč chcete být štíhlí? Odpovězte si proč?

* Protože se už nemůžu vidět, protože už se stydím jít mezi lidi.

A co kdyby neexistovala televize, časopisy? Co kdyby vám nikdo nenutil myšlenku, že musíme vypadat přesně takto. Žijeme totiž ve světě šablon, my sami si ty šablony vytváříme a vyzdvihujeme. Ten, kdo nevypadá jako ze šablony, bude vystaven nesmírnému ničivému tlaku zvenčí i zevnitř. Tento tlak vás strhne s sebou, bude vás mučit dietami, vyčerpávat finančně! a hlavně duševně! Očekává se, že každý bude vypadat jako "ze žurnálu" a pokud tak nevypadá, tak musí minimálně chtít takto vypadat. Jinak se začne odlyšovat od většiny, což mu ovšem jen tak neprojde. Já sama mám 5-10 kg podle šablony podváhu. Já sama odolávám tlaku zvenčí. Mně je velmi dobře, je mi lépe než kdy dřív, jsem zdravá, pohyblivá, ale to většinovou skupinu nezajímá. Nejsem prostě "podle šablony". Šablona je kolektivní přesvědčení, že něco je "pravdou". Maminky, které porodí, tak jsou vystresované, jestli budou mít mléko, protože v časopisech se píše, že kojit se "musí", okolí stresuje, maminka šílí. Novorozenici "musí" chodit plavat, protože je to "in", děti musí chodit na tenis, golf nebo do spousty jiných kroužků, protože je to "in" atd. My všichni jsme vláčení módou čehokoliv - stylem oblečení, trendů ve sportu, typem auta. Vše nám je diktováno a my se nejen že přizpůsobujeme, my tomu věříme, my to příjmeme za svůj názor. Ztratili jsme tak sebe. Představte si, že nemáte informaci o tom, jak "má" vypadat tělo člověka?

Osvoboďte se!

Přemýšlejte nad tím. Možná již nyní někteří z vás nepotřebují číst dál, protože jsou vlastně spokojeni a dosavadní nespokojenost nebyla jejich, ale nespokojenost okolí. A vy ostatní se zeptejte sebe upřímně znovu PROČ chci být štíhlá?

* Protože se nenávidím, jak "pořád žeru", jak vypadám, jak se potím, jak funím, mám vysoký krevní tlak, přes špeky se nepředkloním...

Tak to už je zase úplně jiná odpověď.

Chceme-li změnu, jak to udělat?

Třeba silnou vůli.

A co je silná vůle?

Silná vůle je uvědomění si

  • PROČ to chci udělat,
  • JAK to chci udělat a
  • CO tím získám (motivace)

CO tím získám? Odpověď 2kg dolů je obvykle příliš slabá motivace. Respektive chcete opravdu "jenom" tohle? Proč nechtít všechno? Třeba úplně uzdravit pleť, mít krásnější vlasy, odstranit bolest v rameni, nateklé kotníky...a jako bonus 2 kg dolů a v neposlední řadě skutečnost, že vám nebudou neustále chybět peníze.

Pokud si neujasníme tyto otázky, tak nemáme plán a potřebnou sílu (silnou vůli) se k cíli dopracovat.

V následujících kapitolách se pokusím s vámi tento plán vytvořit. Respektive VY si jej vytvoříte sami tím, jak se vám začne postupně rozjasňovat.

Pojďme nyní na chvíli na procházku do lesa.

 



webdesign Netix

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode